Μπάσκετ κ covid-19

Μπάσκετ κ covid-19

Μια διαφορετική φωνή!

Ειλικρινά δεν κατανοούμε τις εσχάτως επαναλαμβανόμενες κ ανησυχητικά πολλαπλασιαζόμενες άναρθρες «κραυγές» για δήθεν «καταστροφή» του αθλητισμού κ του μπάσκετ εν προκειμένω, με την λογικώς αναμενόμενη ανακοίνωση της παρατάσεις του lock down έως τις αρχές Ιανουαρίου.
Γεννάται το ερώτημα, εάν μας επιτραπεί από τους αρμόδιους η έναρξη των προπονήσεων περί τα μέσα Ιανουαρίου κ η επανέναρξη των πρωταθλημάτων μέσα στον Φεβρουάριο, δεν μας δίνεται η δυνατότητα να σώσουμε άμεσα την χρονιά αλλά κ έμμεσα το ίδιο το μπάσκετ;

Δεν αντιλαμβανόμαστε πως, από την στιγμή που αναγκαστήκαμε να αναστείλουμε για 1 μήνα τις δραστηριότητες μας, ο 2ος μήνας δεν θα δημιουργήσει ένα τόσο σοβαρό κ ανεπανόρθωτο πλήγμα, όπως αυτό που περιγράφουν οι «κραυγές».

Αντιθέτως απορούμε γιατί όλοι δεν συμφωνούμε κ δεν ενώνουμε τις φωνές μας στο ότι το πρόβλημα θα δημιουργηθεί κ θα είναι κ άλυτο αυτή τη φορά, εάν χαθεί κ αυτή η σεζόν, όπως έγινε με την προηγούμενη.
Εφόσον φτάσαμε εδώ που φτάσαμε φρονούμε ότι και η πανδημία θα αντιμετωπιστεί ικανοποιητικά, σύμφωνα πάντοτε με την άποψη των ειδικών κ οι ομάδες μας θα μπορέσουν να ορθοποδήσουν, εφόσον βέβαια συνεχιστούν κανονικά κ απρόσκοπτα αυτή τη φορά οι αθλητικές δραστηριότητες κ φυσικά εφόσον περατωθούν τα πρωταθλήματα όσος χρόνος & αν χρειαστεί γι’ αυτό.

Απορούμε, εάν χρειαστεί για να αντιμετωπίσουμε αυτό το παγκόσμιο κ πρωτοφανές φαινόμενο, η αγωνιστική σεζόν να τελειώσει τον Ιούνιο ή ακόμη κ τον Ιούλιο αντί για τον Μάιο, που τελειώνει κάθε χρόνο, έχοντας με αυτό το τίμημα εξασφαλίσει την στοιχειώδη υγειονομική κάλυψη όλων των συντελεστών του αθλήματος, ποιος ενοχλείται ανεπανόρθωτα κ ποιος βγαίνει εκτός πλάνου; Ποιον εξυπηρετούν αυτές οι υπερβολές; Σίγουρα όχι το μπάσκετ!
Επομένως, κατά την ταπεινή μας άποψη, οι «κραυγές» αυτές αποτελούν απόπειρα αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, αισχρής εκμετάλλευσης της πανδημίας, εις βάρος των ήδη επιβαρυμένων κ αδικημένων επαγγελματιών του χώρου (αθλητών, προπονητών, γυμναστών, ιατρών, φυσικοθεραπευτών, διαιτητών, κριτών κ.λ.π.) κ φυσικά εκφράζουν την διάθεση κ τον ευσεβή πόθο των εκφερόντων αυτές να ξανά βγάλουν τα «μπιστόλια» προς πάσα κατεύθυνση.

Με βάση το ανωτέρω σκεπτικό καλούμε την Πολιτεία κ την Ομοσπονδία να ανακοινώσουν ξεκάθαρα το αυτονόητο, ως οι αποκλειστικοί θεματοφύλακες του χώρου, ότι τα πρωταθλήματα θα συνεχιστούν, όποτε φυσικά δωθεί το πράσινο φως από τους αρμοδίους (ακόμη κ τον Μάρτιο), με όσες ομάδες το επιθυμούν (ακόμη κ αν αυτές είναι οι μισές) κ με τις ανάλογες βέβαια βαθμολογικές κυρώσεις για όσες επιλέξουν το δρόμο των «πιστολέρο».
Η δέσμευση αυτή είναι ίσως κ ο μόνος τρόπος να σταματήσουν οι «κραυγές», που τόσο πολύ πλήττουν το ήδη ταλαιπωρημένο άθλημα μας περισσότερο κ από τον θανατηφόρο ιό.

Εμείς από την πλευρά μας, παρά τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες, που όπως όλοι αντιμετωπίζουμε, θα καταβάλουμε στους αθλητές μας κ τον μισθό του Δεκεμβρίου, ως προκαταβολή κ έχουμε την ισχυρή πεποίθηση ότι κ αυτοί, παρόλο που τα συμβόλαια τους λήγουν τον Μάιο, θα αγωνιστούν με χαρά για την ομάδα τους μέχρι την λήξη του πρωταθλήματος, όποτε κ να είναι αυτή.

Γιατί οι σχέςεις εμπιστοσύνης χτίζονται κ κερδίζονται!
Δεν προκαταβάλλονται ούτε απαιτούνται!

Above all the Team!

Αλλά κ πάνω απ’ την ομάδα μας είναι το ίδιο το μπάσκετ…

X