𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰 𝐭𝐡𝐞 𝐟𝐥𝐚𝐦𝐞 🔥 𝐦𝐚𝐤𝐞 𝐧𝐞𝐰 𝐦𝐞𝐦𝐨𝐫𝐢𝐞𝐬

Previous
Next

ΙΣΤΟΡΙΑ

Η Νεανική Εστία Μεγαρίδος ιδρύθηκε το 1974 απ’ τον κ. Αλκιβιάδη Μπεναρδή και τους τότε συνεργάτες του. Σκοπός της ιδρύσεώς της ήταν να δημιουργηθεί μια Εστία Αθλητισμού και Πολιτισμού για την νεολαία της πόλης μας. Τα αθλήματα, που επιχείρησε να καλλιεργήσει στα πρώτα «βήματα» της ήταν η Καλαθοσφαίριση, η Επιτραπέζια Αντισφαίριση (πινγκ-πονγκ), το Σκάκι και το Βόλεϊ. Παράλληλα όμως με τις αθλητικές δραστηριότητες ανέπτυξε σε αρκετά μεγάλο βαθμό πολιτιστικές και κοινωνικές ευαισθησίες με την διοργάνωση θεατρικών παραστάσεων, ποδηλατικών αγώνων, κατασκηνώσεων, ημερίδων για την πόλη των Μεγάρων και άλλων πολλών, άκρως πρωτοποριακών για την εποχή εκείνη, δραστηριοτήτων.

Τον Ιανουάριο του 1976 η Ε.Ο.Κ. (Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης) αναγνωρίζει και επίσημα, ως μέλος της, την Νεανική Εστία Μεγαρίδος, ενώ τη σεζόν 1979–1980 θα γίνει η πρώτη ομάδα της πόλης των Μεγάρων που συμμετέχει σε επίσημο πρωτάθλημα της Ε.Ο.Κ..

 

Πάντα πρωτοπόρος, η Νεανική Εστία Μεγαρίδος, θα ιδρύσει λίγο αργότερα τις πρώτες Παιδικές και Εφηβικές Ομάδες στην πόλη, Γυναικεία Τμήματα μπάσκετ και πινγκ-πονγκ, πραγματοποιώντας παράλληλα με μεγάλη επιτυχία και καινοτόμα για την εποχή Εσωτερικά Πρωταθλήματα.

 

Την δεκαετία των 80’s θα ‘ρθουν και οι πρώτες ατομικές διακρίσεις αθλητών της Ν.Ε.Μ. με τις κλήσεις των Ι. Ρήγα και Π. Τσακίρη στις «μικρές» Εθνικές Ομάδες μπάσκετ, και των Ι. Λουκά και Στεφ. Διακογιάννη στις αντίστοιχες Εθνικές Ομάδες του πινγκ–πονγκ. Έκτοτε η Ομάδα μας πάντοτε έβρισκε τρόπους να πρωταγωνιστεί στην τοπική κοινωνία προσφέροντας ανεκτίμητες δράσεις αθλητισμού και πολιτισμού στους νέους.

 

Από το 1974 έως τις μέρες μας πρόεδροι, εκτός από τον Αλκιβιάδη Μπεναρδή, επίσης διατέλεσαν οι Βόρδος Κωνσταντίνος, Σάλτας Κωνσταντίνος, Αυγουστής Γεώργιος, Ζάλης Αθανάσιος, Κορώσης Σπυρίδων και ο σημερινός πρόεδρος Ιωάννης Βασιλείου.

Σημείο κλειδί για το restart της ομάδας αποτέλεσε η ανάθεση της τεχνικής ηγεσίας τον Νοέμβριο του 2016, από την τότε διοίκηση Αθ. Ζάλη, στον Γιώργο Μάνταλο, με την προσδοκία να αλλάξει σελίδα και γιατί όχι να πραγματοποιήσει κάποια στιγμή την πολυπόθητη, για 1η φορά στην ιστορία του Μεγαρικού μπάσκετ, άνοδο σε Εθνική Κατηγορία. Την ανάθεση της τεχνικής ηγεσίας ακολούθησε μετά από δύο χρόνια και η ανάληψη του management και του marketing του Οργανισμού από τον coach με ευεργετικά για την Ομάδα αποτελέσματα. 

Στα 7 περίπου έτη, που μεσολάβησαν από τότε, η Αντρική μας Ομάδα, η «ναυαρχίδα» του Οργανισμού, ανέβηκε από την Β΄ ΕΣΚΑΝΑ στην Α2 Εθνική Κατηγορία (4 κατηγορίες σε 5 σεζόν), κατέκτησε δύο (2) φορές (back to back) το Κύπελλο ΕΣΚΑΝΑ, παίζοντας μάλιστα σε τρεις (3) διαδοχικούς τελικούς (!), προσέλκυσε να αγωνιστούν στην ομάδα μας διεθνείς και άλλοι μεγάλοι αθλητές με πολλά χρόνια θητεία στο υψηλό επίπεδο και πολλές ακόμη και διεθνείς διακρίσεις και αποτέλεσε παράδειγμα υγιούς προόδου και σημείο αναφοράς πανελληνίως!

Επίσης, στα χρόνια αυτά:

 

  • δημιουργήθηκε αρχικά η «Υποδειγματική Σχολή Καλαθοσφαίρισης Ν.Ε.Μ.», που μετονομάστηκε αργότερα σε «Μπασκετικό Σχολείο Ν.Ε.Μ.» και σήμερα καλείται “NEM BASKETBALL SCHOOL” κατά τα πρότυπα των αρίστων παιδαγωγικών ακαδημιών, με πολλές αγωνιστικές επιτυχίες και ανόδους των Αγωνιστικών Τμημάτων στο υψηλότερο για την ηλικία τους επίπεδο, αλλά και υπερδιπλασιάζοντας τον αριθμό των παιδιών, που φοιτούν σ’ αυτό, με αποτέλεσμα σήμερα να απαριθμεί άνω των 300 παιδιών, απ’ όλη την περιοχή, επίσημα καταγεγραμμένα στις λίστες του Ν.Π.Δ.Δ. «ΗΡΟΔΩΡΟΣ» του Δήμου Μεγαρέων.

 

  • Προσλήφθηκε διψήφιος αριθμός ικανότατων, επαγγελματιών προπονητών με μείζονα προσόντα (τρεις (3) με μεταπτυχιακή ειδίκευση και όλοι οι υπόλοιποι πτυχιούχοι και κάτοχοι αδείας ασκήσεως επαγγέλματος της Γ.Γ.Α.) και τεράστια εμπειρία για να μυήσουν τα παιδιά στα μυστικά του αθλήματος, οι οποίοι συνεισέφεραν στο να καταγραφούν οι άνοδοι και οι σημαντικότατες αγωνιστικές επιτυχίες.

 

  • Ιδρύθηκε το Εμπορικό Τμήμα του Συλλόγου με υποδειγματική και αξιοζήλευτη λειτουργία έως σήμερα, που από τα ερασιτεχνικά χέρια των ρομαντικών αυτών ανθρώπων, που το ξεκίνησαν, έχει μεταβληθεί σε «Τμήμα Marketing» του Οργανισμού και λειτουργείται από ανθρώπους με μεταπτυχιακές σπουδές στο marketing, το management και γενικότερα στην Διοίκηση του Αθλητισμού.

 

  • Δημιουργήθηκε το Επικοινωνιακό Τμήμα του Συλλόγου, κατά τα πρότυπα των επαγγελματικών ομάδων, που γρήγορα γιγαντώθηκε έχοντας σημαντική απήχηση σε Μ.Μ.Ε. και φίλαθλο κοινό. Σήμερα έχει μετονομασθεί σε «Τμήμα Εταιρικής Επικοινωνιακής Στρατηγικής» με Web TV, το NEM BC TV, ενεργή συμμετοχή σε όλα τα social media, υπερσύγχρονη ιστοσελίδα, την https://nembc.gr/, το οποίο διοικείται από ανθρώπους με επίσης μεταπτυχιακές σπουδές στο αντικείμενο.

 

  • Συστάθηκε το NEM Medical Staff στο οποίο παρέχουν μόνιμα και αφιλοκερδώς τις εξειδικευμένες επιστημονικές τους γνώσεις οι ιατροί Μιχαήλ Δαγιακίδης (Ορθοπεδικός), Δημήτριος Χατζόπουλος και Μάριος Χατζόπουλος (Παθολόγοι) και Αντώνιος Ρήγας (Καρδιολόγος),

 

  • Συστάθηκε το NEM Physio Staffμε επικεφαλής τον διακεκριμένο φυσικοθεραπευτή Βαλάντη Ρίζο και μόνιμο συνεργάτη του στην ομάδα τον φυσικοθεραπευτή Γεώργιο Φυλακούρη, με τρία (3) ενεργά physio points, το ένα εκ των οποίων μέσα στην NEM BC ARENA.

 

  • Δημιουργήθηκε Οικονομική-Λογιστική Υπηρεσία, στην οποία παρέχει μόνιμα και αφιλοκερδώς τις εξειδικευμένες επιστημονικές του γνώσεις ο Οικονομολόγος Θωμάς Μάμαλης

 

  • και τέλος επικαιροποιήθηκε, προσαρμοζόμενο σε όλες τις νέες, προβλεπόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις, το από ιδρύσεως της ομάδας παλιό Καταστατικό και εισήχθη η ομάδα στο Μητρώο Αθλητικών Συλλόγων της Γ.Γ.Α. πληρώντας για πρώτη φορά στην ιστορία της όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις, που οφείλει να πληροί κάθε Αθλητικό Σωματείο.

Όλα τα παραπάνω και άλλα λιγότερο σημαντικά αποτελούν την επισφράγιση της μέχρι τώρα πορείας μας και των επιλογών, που έγιναν με μεγάλη δυσκολία κάποιες φορές. Παρ’ όλες τις δυσκολίες όμως, η αγάπη των συντελεστών της ομάδας και των χιλιάδων κυριολεκτικά φιλάθλων μας δημιουργεί την εντύπωση ότι βρισκόμαστε ίσως στην καλύτερη περίοδο, από ιδρύσεως του Οργανισμού μας και υπό την προεδρεία του δραστήριου και ικανού Προέδρου μας Γιάννη Βασιλείου και με την παρουσία εκτός των υπολοίπων 14 μελών του Δ.Σ., αρκετών ακόμη μελών της ομάδας, που βοηθούν σε όλα τα τρέχοντα θέματα, ευελπιστούμε να κάνουμε την «φλόγα» να λάμψει ακόμη πιο δυνατά.

Την στιγμή που πληκτρολογούνται αυτές οι γραμμές η Αντρική μας Ομάδα ετοιμάζεται για την συμμετοχή της στο πολύ δύσκολο Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας εκκινώντας την pre-season period την 17η Αυγούστου, ενώ το “NEM BASKETBALL SCHOOL” είναι έτοιμο ν’ ανοίξει τις πύλες του για την νέα σεζόν την 1η Σεπτεμβρίου με την παραδοσιακή πλέον συμμετοχή μας στο 3on3 της «Μεγάρων Γη» υπό την αιγίδα της ΔΗΚΕΔΗΜΕ.

Εσείς, συνεχίστε να ακολουθείτε την «φλόγα», την σημαντικότερη πηγή πολιτιστικής εξωστρέφειας του Δήμου μας, για να δημιουργήσουμε μαζί νέες, γεμάτες ευτυχία και χαρά αναμνήσεις που θα μας ακολουθούν σε όλη μας τη ζωή!

Follow the 🔥 , make new memories…