𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰 𝐭𝐡𝐞 𝐟𝐥𝐚𝐦𝐞 🔥 𝐦𝐚𝐤𝐞 𝐧𝐞𝐰 𝐦𝐞𝐦𝐨𝐫𝐢𝐞𝐬

Previous
Next

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας NEM BASKETBALL SCHOOL

Για την αρτιότερη λειτουργία του και για την επίτευξη της όσο το δυνατόν πληρέστερης διδασκαλίας του αντικειμένου του μπάσκετ στους μαθητές του το πολυπληθές πλέον NEM Basketball School διασπάται σε δύο (2) κομμάτια με απόλυτη όμως συνεργασία μεταξύ τους:

  1. Τομέας εισαγωγής των νεαρών αθλητών στην διδασκαλία του μπάσκετ (introducing basketball fundamentals in youth players section).
  2. Τομέας Αγωνιστικών Τμημάτων.

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ (General Director) του NEM Basketball School παραμένει ο coach Φάνης Κορώσης με άμεση επίβλεψη στον Τομέα 1.

Supervisor and coaching coordinator of NEM Basketball School αναλαμβάνει ο coach Λευτέρης Τσαουσίδης με άμεση επίβλεψη στον Τομέα 2.

Σύνδεσμος του NEM Basketball School με την Διοίκηση του Οργανισμού παραμένει ο coach Μάνταλος, έχοντας την ευθύνη της λήψεως των τελικών αποφάσεων για ότι αφορά στην λειτουργία των Τμημάτων του Σχολείου.

Στο Διδακτικό Προσωπικό του Σχολείου, εκτός από τους coaches Τσαουσίδη & Κορώση, περιλαμβάνονται κατ’ αλφαβητική σειρά και οι coaches Άγγελος Γκάτζιας, Γιώργος Λιθόπουλος, Γιάννης Μήτσιαλος, Ηλίας Μπούρης, Τάκης Υφαντής και Αναστασία Στεντούμη.

Η σύσταση των Τμημάτων και την φετινή σεζόν θα γίνει σύμφωνα με την πάγια φιλοσοφία του Συλλόγου, κάθε έτος γεννήσεως να έχει ένα τουλάχιστον αυτόνομο Τμήμα, με αποκλειστικό γνώμονα την, όσο το δυνατόν, αρτιότερη επιστημονικά εκμάθηση του αντικειμένου του μπάσκετ από τα παιδιά. Σε όποιο τμήμα ο αριθμός των παιδιών υπερβαίνει τον επιτρεπτό θα δημιουργείται 2ο τμήμα με ακριβώς τις ίδιες προϋποθέσεις λειτουργίας με το 1ο. Όπου ο αριθμός των παιδιών κατ’ έτος δεν είναι αρκετός για την δημιουργία ανεξάρτητου τμήματος θα γίνεται συγχώνευση των παιδιών αυτών με τα αντίστοιχα της προηγούμενης ή της επόμενης χρονιάς.

Στον Τομέα 1, της εισαγωγής των νεαρών αθλητών στην διδασκαλία του μπάσκετ (introducing basketball fundamentals in youth players section), θα πραγματοποιούνται εβδομαδιαίως μίνιμουμ 3 προπονητικές μονάδες, χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικό για την πραγματοποίηση περισσότερων. Οι προπονήσεις θα έχουν διάρκεια τουλάχιστον 1:00΄.

Στον Τομέα 2, των Αγωνιστικών Τμημάτων (Εφηβικό, Παιδικό, Παμπαιδικό, Μίνι, Προμίνι, Κορασίδες, Παγκορασίδες & Μίνι Θηλέων), θα πραγματοποιούνται εβδομαδιαίως μίνιμουμ 4 προπονητικές μονάδες. Οι προπονήσεις θα έχουν διάρκεια τουλάχιστον 1:30΄.

 

Όλες οι προπονήσεις, όλων των Τμημάτων, θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών.

Οι coaches, όλων των Τμημάτων για οποιοδήποτε πειθαρχικό, οικογενειακό, μη σχετικό με τα αγωνιστικά, θέμα προκύψει υποχρεούνται να προβούν σε άμεση αναφορά και ενημέρωση είτε στον Τεχνικό Διευθυντή coach Κορώση, για θέματα που αφορούν στον Τομέα 1, είτε στον Supervisor and coaching coordinator coach Τσαουσίδη, για θέματα που αφορούν στον Τομέα 2. Εάν εκείνοι κρίνουν απαραίτητο θα ενημερώνεται ο coach Μάνταλος ή μέσω αυτού η διοίκηση, ώστε κατ’ αυτόν τον τρόπο να τηρείται αυστηρά η ιεραρχία.

Οι coaches, όλων των Τμημάτων εξουσιοδοτούνται και αναλαμβάνουν επισήμως την συνοδεία του Τμήματός τους σε όλες τις υποχρεώσεις του Συλλόγου (επίσημες και ανεπίσημες), καθώς και την παραλαβή των χρημάτων από τις μηνιαίες εισφορές των αθλητών τους, από τους γονείς τους και την άμεση παράδοση αυτών στον Τεχνικό Διευθυντή του Σχολείου coach Κορώση.

Οι coaches, όλων των Τμημάτων οφείλουν να κατέχουν είτε Πτυχίο ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα μπάσκετ είτε Άδεια Ασκήσεως Επαγγέλματος προπονητού Καλαθοσφαίρισης θεωρημένη & υπογεγραμμένη από την Γ.Γ.Α..

Ο coach κάθε Τμήματος υποχρεούται για την έκδοση ωρολογίου προγράμματος, το οποίο θα δοθεί και στους αθλητές και στους γονείς. Το συνολικό πρόγραμμα όλων των Τμημάτων, με ευθύνη του Τεχνικού Διευθυντού, θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συλλόγου https://nembc.gr/, σε όλα τα social media του Συλλόγου, καθώς και στους Πίνακες Ανακοινώσεων και των 3 Κλειστών Γυμναστηρίων της πόλης.

Γενικώς, επειδή η Νεανική Εστία Μεγαρίδος είναι ένα ιστορικό Σωματείο, που εκπροσωπεί τα Μέγαρα, μια πόλη με μεγάλη ιστορία, και έχει παρουσιάσει κατά το παρελθόν ισχυρή παράδοση στην επίδειξη ήθους, κοσμίας αθλητικής συμπεριφοράς και φιλοξενίας, οι προπονητές, οι αθλητές, αλλά και όσοι τους συνοδεύουν (κηδεμόνες, φίλαθλοι) οφείλουν να συμπεριφέρονται εξίσου κόσμια, ευγενικά και με τον δέοντα σεβασμό προς όλους τους συντελεστές του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης.