𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰 𝐭𝐡𝐞 𝐟𝐥𝐚𝐦𝐞 🔥 𝐦𝐚𝐤𝐞 𝐧𝐞𝐰 𝐦𝐞𝐦𝐨𝐫𝐢𝐞𝐬

Previous
Next

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΜΕΓΑΡΙΔΟΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2021-2022

MAKE THE FLAME 🔥 BURN BRIGHTER…

Ο «Εσωτερικός Κανονισμός» της Νεανικής Εστίας Μεγαρίδος αποτελεί ένα «εργαλείο» για την καλή, υγιή και αρμόζουσα λειτουργία του αγωνιστικού τμήματος της Αντρικής ομάδας. Ο αποκλειστικός σκοπός του είναι να καθορίσει, όσο το δυνατόν λεπτομερέστερα, τους κανόνες συμπεριφοράς που θα διέπουν τις σχέσεις μεταξύ της Διοίκησης, της Τεχνικής Ηγεσίας και των αθλητών. Αναλυτικά:

 • Οι προπονήσεις για την προαγωνιστική περίοδο 2021-2022 ορίζονται σε επτά (7) εβδομαδιαίως, δηλαδή καθημερινώς. Υπόκειται στην διακριτική ευχέρεια του Head Coach, εάν διαπιστώσει κούραση ή οτιδήποτε απρόοπτο, να δώσει ρεπό σε κάποιον αθλητή ή και σε όλη την ομάδα.  
 • Οι προπονήσεις για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 ορίζονται σε πέντε (5) απογευματινές εβδομαδιαίως, δίωρης διάρκειας, συν τον αγώνα. Υπόκειται στην κρίση των coaches για το αν θα πραγματοποιείται προπόνηση την επομένη του αγώνα για όσους αγωνίσθηκαν ελάχιστα ή δεν αγωνίσθηκαν καθόλου στο παιχνίδι. Επίσης, θα πραγματοποιούνται και πρωινές προπονήσεις και θα υπόκειται στην κρίση των coaches για το πόσοι και ποιοι θα λαμβάνουν μέρος σ’ αυτές, δεδομένου του ότι υπάρχουν εργαζόμενοι αθλητές στην ομάδα καθώς και αθλητές που κατοικούν εκτός Μεγάρων. Υπόκειται στην κρίση των coaches για το αν θα πραγματοποιείται πρωινή προπόνηση σε Γυμναστήριο των Αθηνών ή άλλης πόλεως για γκρουπ αθλητών της ομάδας που κατοικούν εκεί.
 • Οι προπονήσεις για την μεταβατική περίοδο 2021-2022 ορίζονται σε τέσσερις (4) απογευματινές εβδομαδιαίως. 

Οι ώρες των προπονήσεων και για τις τρεις περιόδους (προαγωνιστική, αγωνιστική & μεταβατική) θα προκύψουν από συνεννόηση όλων των εμπλεκομένων, ωστόσο σε περίπτωση διχογνωμίας αλλά και σε κάθε περίπτωση την τελική απόφαση θα την λαμβάνει ο Head Coach και αυτή δεν θα επιδέχεται καμία αμφισβήτηση.

 • Οι αθλητές είναι αποκλειστικώς υπεύθυνοι για το μέσο μεταφοράς και τα έξοδα μεταφοράς τους από και προς την προπόνηση, καθώς δηλώνεται ρητά ότι τα ποσά που αναφέρονται στα συμφωνητικά τους συμπεριλαμβάνουν και τα ανωτέρω έξοδα. Όσοι δεν έχουν υπογράψει συμφωνητικό δεν δικαιούνται οδοιπορικά έξοδα. Το Σωματείο σε καμία περίπτωση δεν δεσμεύεται για το πώς θα μεταβαίνει ο αθλητής στον χώρο εκγύμνασης.
 • Η προσέλευση των προπονητών και των αθλητών πρέπει να γίνεται τουλάχιστον 15΄ πριν την έναρξη της καθορισμένης ώρας προπόνησης, καθώς την ώρα αυτή και με ακρίβεια δευτερολέπτου θα αρχίζει το αγωνιστικό κύριο μέρος της προπόνησης. Επομένως, οι αθλητές οφείλουν να δένουν τα πόδια τους και γενικότερα να προετοιμάζονται σε ατομικό επίπεδο (διατάσεις, προσωπικό ζέσταμα κ.λ.π.) πριν την καθορισμένη ώρα έναρξης της ομαδικής προπόνησης.
 • Άδεια για απουσία ή αποχή από την προπόνηση παραχωρεί αυστηρά και μόνον ο Head Coach της ομάδος ή οι Assistant Coaches κατόπιν σχετικής εξουσιοδοτήσεως από τον Head Coach και κανένας άλλος για κανέναν απολύτως λόγο. Εάν ο αθλητής δεν έχει λάβει την σχετική άδεια και απουσιάσει θα του επιβάλλεται στέρηση οδοιπορικών ισάξια με το πηλίκο των μηνιαίων οδοιπορικών του διά τις μηνιαίες παρουσίες του στην ομάδα. Εάν δε, κριθεί υπότροπος θα του επιβάλλεται στέρηση οδοιπορικών έως και ενός μήνα, πάντοτε κατά την τελική κρίση του Head Coach.
 • Σε περίπτωση καθυστέρησης στην προσέλευση στην προκαθορισμένη ώρα προπόνησης κάποιου εκ των αθλητών πρέπει να υπάρχει εκ των προτέρων ενημέρωση του Head Coach. Εάν ο αθλητής δεν έχει ενημερώσει θα του επιβάλλεται στέρηση οδοιπορικών ισάξια με το πηλίκο των μηνιαίων οδοιπορικών του διά τις μηνιαίες παρουσίες του στην ομάδα. Εάν δε, κριθεί υπότροπος θα του επιβάλλεται στέρηση οδοιπορικών έως και ενός μήνα, πάντοτε κατά την τελική κρίση του Head Coach.
 • Σε περίπτωση που κάποιος εκ των αθλητών είναι τεκμηριωμένα τραυματίας, υποχρεούται να παραβρίσκεται σε όλες τις προπονήσεις της ομάδας, για όλο το χρονικό διάστημα του τραυματισμού του, με αθλητική περιβολή και με αντίστοιχη συγκέντρωση με αυτή των συναθλητών του, ως προς την παρακολούθηση. Το φαινόμενο να παρουσιάζεται ο τραυματίας αθλητής στο ιατρό ή στον φυσιοθεραπευτή την ώρα της προπόνησης δεν επιτρέπεται. Εάν ο αθλητής, όντας τραυματίας, δεν παρίσταται στην προπόνηση θα του επιβάλλεται στέρηση οδοιπορικών ισάξια με το πηλίκο των μηνιαίων οδοιπορικών του διά τις μηνιαίες παρουσίες του στην ομάδα. Εάν δε, κριθεί υπότροπος θα του επιβάλλεται στέρηση οδοιπορικών έως και ενός μήνα, πάντοτε κατά την τελική κρίση του Head Coach.
 • Ο αθλητής είναι υποχρεωμένος να συμμετέχει ανελλιπώς, αδιαλείπτως και αδιαμαρτυρήτως σε όλες τις εκδηλώσεις του Σωματείου (προπονήσεις, φιλικούς και επίσημους αγώνες, θεωρητικές συνεδρίες, παρακολουθήσεις scouting, προβολές video, κοινωνικές εκδηλώσεις, βραβεύσεις, κ.τ.λ.) συμφώνα με τις εκάστοτε εντολές του Τεχνικού Επιτελείου και της Διοίκησης, οι οποίες δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση και διαβούλευση από την πλευρά του.
 • Ο αθλητής οφείλει να διαβιεί με σύνεση & προστατεύοντας το σώμα του, όπως ακριβώς προκύπτει από την αθλητική του ιδιότητα. Συγκεκριμένα, να κοιμάται επαρκώς, να τρέφεται με τον σωστό τρόπο, να διασκεδάζει με μέτρο & γενικώς να αποφεύγει όλες εκείνες τις επιβλαβείς συνήθειες, που μπορούν να επηρεάσουν την απόδοσήτου στις αθλητικές του υποχρεώσεις. Αθλητής υπότροπος στο προαναφερθέν παράπτωμα θα τιμωρείται ακόμη & με το 50% του ετησίου συμβολαίου του πάντοτε κατά την τελική κρίση του Head Coach.
 • Η συμπεριφορά των coaches και των αθλητών μεταξύ τους οφείλει να είναι κόσμια και να χαρακτηρίζεται από όλα τα στοιχεία που εκφράζουν μια κανονική οικογένεια. Συγκεκριμένα, οι αθλητές επιβάλλεται να μην σχολιάζουν καμία από τις αποφάσεις της Διοίκησης και του Τεχνικού Επιτελείου και οφείλουν να απευθύνονται αποκλειστικά και μόνον στους coaches για οποιαδήποτε ανωμαλία ή πρόβλημα προκύψει καθ’ όλη την διάρκεια του συμβολαίου τους, όπως επί παραδείγματι για προβλήματα σχέσεων με συναθλητές, με τους coaches, με γονείς, με διαιτητές, με μέλη της Διοίκησης, για τραυματισμούς, αρρώστιες, θεραπείες με φάρμακα, για ειδική διατροφή ή συμπληρώματα, για φροντιστήρια, μαθήματα, εξετάσεις, για θέματα υγείας, εργασίας και γενικώς για κάθε είδους πρόβλημα, που θα προκύψει κατά την διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.
 • Η πιθανή προβληματική συμπεριφορά συγγενικών προσώπων του αθλητή (παράπονα στους coaches για την υποτιθέμενη «κακή» αντιμετώπιση των συγγενών τους, παράπονα για μειωμένο χρόνο συμμετοχής των συγγενών τους, αγωνιστικές κρίσεις από την κερκίδα κατά την διάρκεια αγώνων ή προπονήσεων, διαμαρτυρία στους διαιτητές, πρόκληση επεισοδίων με συντελεστές του αθλήματος κ.ά. παρόμοια) θα επιφέρει αρχικώς επίπληξη στον αθλητή και ακολούθως χρηματικό πρόστιμο ή ακόμη και αποπομπή του αθλητή από τις τάξεις του Συλλόγου, εάν η συμπεριφορά αυτή καταστεί επιζήμια για τον Οργανισμό. Την ευθύνη και την τελική απόφαση για την ποινή, που θα επιβληθεί, θα φέρει ο Head Coach.
 • Κατά την διάρκεια των προπονήσεων όλα τα κινητά τηλέφωνα επιβάλλεται να είναι απενεργοποιημένα, εκτός και αν συντρέχει εξαιρετικά σοβαρός λόγος, για τον οποίο θα είναι ενημερωμένος ο επικεφαλής coach.
 • Οι αθλητές απαγορεύεται αυστηρά, να δημοσιοποιούν σε οποιονδήποτε θέματα της ομάδας όπως: τακτική, προγραμματισμό, τραυματισμούς, προβλήματα διαπροσωπικών σχέσεων, επαφές με παράγοντες και συντελεστές του αθλήματος και γενικότερα οτιδήποτε αποτελεί ενδοοικογενειακό θέμα και η δημοσιοποίησή του μπορεί να καταστεί επιζήμια για τον Οργανισμό. Στα ανωτέρω συμπεριλαμβάνονται και οι οικονομικοί όροι συμφωνίας του αθλητή με το Σωματείο. Απαγορεύεται αυστηρά η δημοσιοποίησή τους αλλά και η σύγκριση των οδοιπορικών μεταξύ των αθλητών και οι συζητήσεις τύπου «εγώ παίρνω τόσα, αυτός γιατί παίρνει τόσα»… Επί της ουσίας και επί του συνόλου, θα πρέπει να τηρείται επακριβώς το ρητό «δεν βγαίνει τίποτα έξω από τα αποδυτήρια της ομάδας…»
 • Σε περίπτωση που οι αθλητές επιθυμούν να προσθέσουν, εκτός των προπονήσεων της ομάδας στο γήπεδο, επιπρόσθετο πρόγραμμα ατομικών προπονήσεων οποιουδήποτε αντικειμένου (π.χ. ατομικές προπονήσεις στην τεχνική και στο σουτ, βάρη, προπονήσεις φυσικής κατάστασης κ.ά.) επιβάλλεται, προτού προβούν σε οποιαδήποτε συζήτηση με εξωσυλλογικό επαγγελματία, να έχουν ενημερώσει το Staff της ομάδας και να έχουν λάβει την σχετική έγγραφη άδεια αλλά και τις απαραίτητες οδηγίες, καθώς η ομάδα μας διαθέτει πολυμελές αξιόπιστο επιστημονικό προσωπικό ικανό να εκπονήσει και να υλοποιήσει όλων των ειδών την εκγύμναση και την υποστήριξη για έναν αθλητή.
 • Οι προπονητές και οι αθλητές οφείλουν να φέρουν πάντοτε μαζί τους τον ρουχισμό, ανάλογα με την περίσταση, που θα τους δοθεί από τον έφορο υλικού της ομάδας στην αρχή της προετοιμασίας,. Εάν κάποιος αθλητής σε μία προπόνηση δεν είναι δυνατόν για λειτουργικούς λόγους (π.χ. είναι άπλυτα) να φορά τα ρούχα της ομάδας, τότε οφείλει να φορά ρούχα στα ίδια χρώματα με αυτά της ομάδας και σε καμία περίπτωση με τα σήματα άλλου συλλόγου. Υπενθυμίζεται ότι όλο το υποστηρικτικό υλικό ρουχισμού είναι ιδιοκτησία της Ν.Ε.Μ. και θα επιστραφεί στον έφορο υλικού της ομάδας πριν την τελευταία μισθοδοσία. Η χρήση του ρουχισμού και η επιλογή του ποιος αθλητής θα τον χρησιμοποιεί είναι αποκλειστική ευθύνη του προπονητικού επιτελείου.
 • Η προσέλευση του προπονητικού staff και των αθλητών στους εντός έδρας αγώνες πρέπει να πραγματοποιείται τουλάχιστον 75΄ νωρίτερα από την προκαθορισμένη έναρξη του.
 • Η προσέλευση του προπονητικού staffκαι των αθλητών στους εκτός έδρας αγώνες θα πραγματοποιείται κατόπιν σχετικής αποφάσεως του Τεχνικού Επιτελείου και ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες (απόσταση, καιρός κ.λ.π.).
 • Η διαμαρτυρία στις αποφάσεις των διαιτητών θα επιφέρει βαρύτατες χρηματικές κυρώσεις τόσο στα οδοιπορικά των αθλητών, όσο και στους μισθούς του Τεχνικού Επιτελείου. Όσον αφορά σε αυτό το παράπτωμα δηλώνεται ευθαρσώς και εξαρχής, ότι δεν θα επιδειχθεί καμία επιείκεια και στην περίπτωση που κάποιος αθλητής υποτροπιάσει θα εκδιωχθεί δια παντός από τις τάξεις του Συλλόγου.
 • Αθλητής που θα δεχθεί έστω και μία (1) τεχνική ποινή κατά την διάρκεια αγώνα (επισήμου ή φιλικού) θα δέχεται αυτομάτως στέρηση οδοιπορικών ισάξια με το πηλίκο των μηνιαίων οδοιπορικών του διά τις μηνιαίες παρουσίες του στην ομάδα ή αποχή από τις εκδηλώσεις της ομάδας σύμφωνα με την κρίση του Head Coach, καθώς υπάρχουν και περιπτώσεις που ο αθλητής ή ο προπονητής τιμωρούνται εσφαλμένα. 
 • Σε περίπτωση ανάρμοστης συμπεριφοράς αθλητή, είτε είναι βιαιοπραγία, είτε εξύβριση, είτε οτιδήποτε άλλο, εναντίον συμπαίκτη, προπονητή, μέλους Δ/Σ, διαιτητή ή οποιουδήποτε συντελεστή του σπορ, θα επιβάλλεται, ανάλογα με την σοβαρότητα του παραπτώματος και πάντοτε σύμφωνα με την τελική κρίση του Head Coach, βαρύ χρηματικό πρόστιμο και αποχή από τις εκδηλώσεις της ομάδας ή ακόμη και αποπομπή δια παντός από τις τάξεις του Συλλόγου.
 • Το προπονητικό staff και οι αθλητές απαγορεύεται να απαντούν σε τυχόν συνηθισμένες προκλήσεις αντιπάλων, φιλάθλων, παραγόντων, συντελεστών του αγώνα και γενικώς προς πάσα κατεύθυνση, ακόμη και αν έχουν δίκιο.
 • Γενικώς, επειδή η Νεανική Εστία Μεγαρίδος είναι ένα ιστορικό Σωματείο με ισχυρή παράδοση στην επίδειξη ήθους, κοσμίας αθλητικής συμπεριφοράς και φιλοξενίας, οι προπονητές και οι αθλητές, που φέρουν τα σήματά της, οφείλουν και αυτοί να συμπεριφέρονται εξίσου κόσμια, ευγενικά και με τον δέοντα σεβασμό προς όλους τους συντελεστές του αθλήματος της καλαθοσφαίρισης.
 • Σε όσα από τα παραπάνω άρθρα δεν αναφέρεται συγκεκριμένη ποινή αυτή θα ορίζεται από τον Head Coach.

 

Αφού ανέγνωσα προσεκτικά όλα τα ανωτέρω συμφωνώ και συνυπογράφω έχοντας απόλυτη επίγνωση της πράξεώς μου.

Εκ της Διοικήσεως

Ο Έφορος Μπάσκετ
Κωνσταντίνος Δομπρογιάννης

“Make the flame burn brighter…”